Charlotte op social media

Menu
Charlotte's website | Breuklijn
29
page-template-default,page,page-id-29,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-2.7,wpb-js-composer js-comp-ver-4.5.3,vc_responsive
 

Breuklijn

Het programma Breuklijn is ontwikkeld voor volwassen kinderen van gescheiden ouders (24 jaar en ouder). Wil je meer autonomie en vrijheid in je leven? Dan is Breuklijn wellicht de plek om daar stappen in te zetten. Je werkt in een kleine groep met volwassen kinderen van gescheiden ouders. Iedereen heeft in zijn leven ooit of kort geleden een breuklijn – de scheiding van zijn of haar ouders – meegemaakt. Het is een plek waar ruimte is voor jouw verhaal, jouw ervaringen, bewustwording en persoonlijke ontwikkeling. Individuele begeleiding of begeleiding van broers en/of zussen is ook mogelijk. Mocht je daar meer over willen weten neem dan vrijblijvend contact met me op.

 
Herken je dit? Je snel aanpassen, vaak en veel geven, moeite hebben met ruimte innemen, lastig grenzen kunnen stellen, moeilijk hulp kunnen vragen of je snel buitengesloten voelen? Dit is een greep uit een lijst met kenmerken die kinderen van gescheiden ouders vaak aangeven te herkennen.

 

Programma

Je gaat aan de slag met thema’s als aandacht en contact, imprinten uit jouw gezin van herkomst, loyaliteiten, communicatie, leiderschap en autonomie. Je werkt met verschillende theorieën, modellen en oefeningen. Verder is er aandacht voor jouw verhaal en jouw ervaringen. Door de mix van verhalen, theorie en oefeningen krijg je zicht op je eigen patronen en word je je meer bewust van de impact die de scheiding op jouw heeft gehad en wat dat betekent in het hier en nu. Tijdens het programma kun je gedrag dat niet meer past, gedrag waar je hinder van ondervindt, onderzoeken en alternatieven voor zoeken. Zo ontwikkel je vrije ruimte en eigen grond om de dingen zo te doen dat ze goed voor je zijn. Deze nieuwe scoop kan je vrije ruimte, effectiviteit en plezier in het leven vergroten.

 

Breuklijn helpt

• Het programma Breuklijn helpt om de samenhang te onderzoeken tussen de scheiding van je ouders en de manier waarop je nu in het leven staat.
• Ondersteunt je in het herkennen, het verkennen en het erkennen hoe de gevolgen van de scheiding van je ouders in jouw leven zich manifesteren
• Wijst je de weg naar diverse mogelijkheden waarop je verandering aan kunt brengen in je eigen leven.
 

Begeleiding

Het programma is ontwikkeld en wordt begeleid door Charlotte Matthes, een ervaren coach, trainer en volwassen kind van gescheiden ouders. “Ik werk met theorie, modellen en oefeningen uit de Transactionele Analyse, systemisch werk en NLP. Verder hecht ik aan het verhaal en het delen van verhalen. Ik ken de pijn van een scheiding, ik ken de soms moeizame weg om ook goed voor mezelf te mogen zorgen en keuzes te maken die goed voor mij zijn. “

 
Charlotte is als coach en trainer opgeleid bij De Baak, Bergplaas Nature Reserve ‘Spirit of the wild programme’ Zuid-Afrika, Caprilli Training & Coaching en bij Phoenix Opleidingen. Ze is gecertificeerd NLP, TA en systemisch werken begeleider en gecertificeerd systemisch paardencoach.

 

Duur, locatie, leeftijd en groepsgrootte

Het programma bestaat uit vier losse bijeenkomsten. Tussen de bijeenkomsten zitten twee weken. De dag begint om 9.30 uur en we sluiten om 16.30 uur af. De bijeenkomsten worden gegeven op een locatie op de Utrechtse Heuvelrug. De groep bestaat uit maximaal tien deelnemers. De leeftijdsgrens als deelnemer is minimaal 24 jaar. Het programma start najaar 2018.

 

Data Breuklijn najaar 2018

Vrijdag 2 november
Vrijdag 16 november
Vrijdag 30 november
Vrijdag 14 december
 
De data voor ‘Breuklijn voorjaar 2019’ volgen.
 

Inschrijven

Je kunt je inschrijven voor ‘Breuklijn najaar 2018’ door een mail te sturen naar charlottematthes@wxs.nl. Mail in ieder geval je naam en telefoonnummer, dan neem ik contact met je op.
 

Kosten

Het vierdaagse programma Breuklijn kost € 1.050,- exclusief 21% BTW en inclusief locatie en lunch.